TELVILLHírek Lezárult a miskolci Digitális Közösség Program második szakasza

Lezárult a miskolci Digitális Közösség Program második szakasza

Budapest, 2014. február 28., péntek (MTI) - Lezárult a miskolci Digitális Közösség Program második szakasza, amelyben a megyeszékhely járásához tartozó települések lakosai pályázhattak térítésmentes laptopokra, és a használatukhoz kapcsolódó oktatásra - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.

A program második fázisában közel 3500-an nyújtották be pályázatukat. A miskolci és a járási pályázatok elbírálása és az eredményhirdetés egyaránt márciusban várható, ezt követően kezdődik az eszközök kiosztása.

Az NFM tavaly november 22-én hirdette meg a Digitális Közösség Programot azzal a céllal, hogy jelentősen csökkentse a magyarországi digitális írástudatlanságot.

A program első állomásán, Miskolcon tizenhétezer laptopra lehetett pályázni. A miskolciaknak meghirdetett, január 17-én lezárult tenderre mintegy tízezren küldtek be pályázatot laptopok igénylésére. Január végén a programot kiterjesztették a miskolci járás 38 településére is, az ott élők egy hónapon keresztül pályázhattak, ennek a határideje járt most le. A közlemény szerint az első szakaszhoz hasonlóan most is az utolsó napokban érkezett be a jelentkezések csaknem 40 százaléka.

A Programiroda februárban mind a 38 települést érintő roadshow-t szervezett, hogy helyben informálja az ott élőket a lehetőségről és segítséget nyújtson a pályázati adatlapok kitöltésében.

A programba bekerülők a laptopok átvétele mellett olyan informatikai tudást sajátíthatnak el, amelynek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg előttük. Alapfokú számítógép- és internethasználókká válva többek között az ingyenes telefonálás, az elektronikus banki-, kormányzati- vagy közmű-ügyintézés előnyeit élvezhetik, vagyis sok szempontból gyorsabbá, egyszerűbbé, költséghatékonyabbá válik az életük. A program a hátrányos helyzetű diákok tanulmányait, a munkanélküliek és megváltozott munkaképességűek álláskeresését, a munkavállalók munkahelyeinek megőrzését és a kismamák mindennapjait, munkába való visszatérésüket is segíti - olvasható az NFM közleményében.

Vályi-Nagy Vilmos, a tárca infokommunikációért felelős államtitkára január végén Miskolcon tartott sajtótájékoztatón jelezte, hogy a kormány a program országos kiterjesztését szorgalmazza.

MTI

Díjaink
A megrendelőink és az üzleti világ a munkáink és a díjaink alapján ítéli meg a vállalkozóit.

 
 

Támogatásaink
A TELVILL Kft. támogatta, támogatja a Miskolci Vadasparkot, a Mikulásvonatot és számos Alapítványt.

 
Copyright © 2004 - 2014. TELVILL Kft. Minden jog fenttartva.