TELVILLHírek Miskolci Múzsa Díj – “Miskolc újra a film városa lehetne”

Miskolci Múzsa Díj – “Miskolc újra a film városa lehetne”

Miskolc – Ágoston László szerint ha a kultúra haldoklik, nincs haladás, jövő. Interjú: Ágoston Lászlóval, a Miskolci Múzsa Díj támogatójával.

A Miskolci Múzsa Díj egyik legrégebbi támogatója, pártolója Ágoston László, a miskolci Telvill Kft. ügyvezető igazgatója. Vele beszélgettünk a közelgő díjátadás kapcsán.

- Miért gondolja egy alapvetően technológiai cég, hogy erőteljesen támogatnia kell a kultúrát?
Ágoston László: Alapvetően mindig azt gondoltam, hogy csak a kultúra képes megtartani a nemzetet, a szülőföldet, a várost. Ha a kultúra haldoklik, nincs haladás, fejlődés, jövő. A mi értelmezésünkben a kultúra része az oktatás is, az egyik a másik nélkül nem működik. Úgy vélem, minden hazai vállalkozásnak elemi érdeke, hogy támogassa a kultúrát, az oktatást. De azt is mondhatom, hogy minden olyan kezdeményezést a környezetünkben, ami értéket hoz létre. Még a válság előtt jóval szélesebbek voltak a lehetőségeink, támogattunk többek között parképítést, speciális mentőszolgálatot, telepítettünk defibrillátort a színházba.
- A Múzsa díjat kezdetektől fogva támogatják, kitartanak a nehéz időkben is.
Ágoston László: Amikor átgondoltuk az új gazdasági szituációban a helyzetünket, a Muzsa díjat mindenféleképpen szerettük volna megtartani. Ezt most valóra is tudjuk váltani, megteremtettük hozzá a megfelelő üzleti alapokat. És más kulturális, helyi közösségi ügyek mellé is odaálltunk: támogattuk a helyi Prima díjat és támogatjuk a helyi Lions mozgalmat is. Lényegesnek tartjuk, hogy folyamatos legyen a kötelezettségvállalásunk hosszú távon is – ez a társadalom stabilitásának része.
- A Múzsa díjnál mindig dönt a kuratórium. Mindig egyetértett támogatóként a döntéssel?
Ágoston László: Azt gondolom, mindig jó döntést hoztak a kurátorok. Szerencsés dolog, hogy sokféle gyökerű, indíttatású ember ül a kuratóriumban, ezért a döntések is sokszínűek. Tavaly, amikor először volt építész díjazottunk, aggódtam, hogyan lesz ebből értékes, érdekes gála, de meg kell mondanom, nagyon meggyőző volt, ami színpadra került. A Szinvavölgyi együttes nekem is szívügyem volt, nagyon örültem, hogy így döntött a kuratórium és díjazottak lehettek. De Kamarás Máté az előző díjazottakétól eltérő munkássága, személyisége is jól illusztrálja, hogy nyitottak vagyunk minden irányban.
- Most Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezetője, a CineFest fesztivál alapítója, a miskolci „mozis” a díjazott. Ezt hogy látja?
Ágoston László: Miskolc valaha a mozik városa volt, és filmfesztiválokkal is büszkélkedhetett. Emlékezzünk csak a Hevesyre, vagy az Art Mozira a Kossuth utcán, vagy a népkerti szabadtérire, de hát a Kossuth és a Béke is örök emlék. Bíró Tibornak nagy szerepe volt abban, hogy ma Miskolcon újra van egy elismert és egyre fejlődő nemzetközi filmfesztivál, és hogy nemcsak egy plázamozi van. Ezzel az elismeréssel azt is szeretnénk jelezni: reménykedünk abban, hogy Miskolc újra filmváros lehet. Tudjuk, hogy ez a díj önmagában ezt nem alapozza meg, de talán az elismerés újabb biztatást, lökést adhat.

forrás: boon.hu

Díjaink
A megrendelőink és az üzleti világ a munkáink és a díjaink alapján ítéli meg a vállalkozóit.

 
 

Támogatásaink
A TELVILL Kft. támogatta, támogatja a Miskolci Vadasparkot, a Mikulásvonatot és számos Alapítványt.

 
Copyright © 2004 - 2014. TELVILL Kft. Minden jog fenttartva.